Laminaatit etuhampaisiin

Tässä potilastapauksessa haluttiin parantaa estetiikkaa. Kaksi etuhammasta olivat ison näköiset verrattuna muihin hampaisiin. Pidentämällä kulmahampaita ja kakkosia saadaan hampaistosta täysin eri näköinen. Laminaatit tehtiin etuhampaiden värisiksi käyttämällä digitaalista värimääritystä. Teknisen työn teki EHT Esko Kähkönen.

Alkutilanne, dd.11,21 ovat muuhun hampaistoon nähden pitkät

Näissä tapauksissa on erittäin fiksua ensin tehdä diagnostinen vahaus ja siirtää se suuhun, jotta potilas näkee millaista lopputulosta ollaan hakemassa. Pienemmissä muutoksissa tämä ei ole niin tarpeellista, mutta näin voidaan varmistua estetiikasta. Diagnostista vahausta voi käyttää apuna myös hionnoissa, jolla saat helpommin yhtä paksun laminaateista.

Diagnostinen vahaus

Kun ollaan tyytyväisiä estetiikasta, voidaan tämä tilanne jäljentää teknikolle, poistaa väliaikaiset (tai hioa niiden läpi). Muista ottaa värimääritys heti, koska hampaat kuivuvat ja väri vaalenee yllättävän paljon.

Tässä käytettiin totuttuun tapaan elab-värimääritystä eli otetaan ristipolarisaatiofiltterillä kuva värimäärityslapun kanssa. Tämä kuva täytyy ottaa ns. RAW-tiedostona (Nikonilla NEF) ja lähettää teknikolle.

Digitaalinen värimääritys

Tämän jälkeen hiotaan hampaat, jäljennetään, väliaikaistetaan ja lähetetään teknikolle.

Hionnat dd.13,12
Hionnat dd.22,23

D.22 valkaistiin sisäisesti (hammas oli juurihoidettu) jotta saatiin pilarin tumma kuulto pois. Lopullisesta tuloksesta tuli erittäin hyvä ja hampaista luonnollisen näköiset.

Valmis lopputulos
Valmis lopputulos dd.13,12
Valmis lopputulos dd.22,23

Teknisen työn teki EHT Esko Kähkönen, ota yhteyttä jos haluat itse aloittaa tekemään digitaalista värimääritystä! Tarvitset tätä varten järjestelmäkamera, salaman, ristipolarisaatiosuotimen, värimäärityskortin ja hieman aikaa harjoittelua varten.

Yhteystiedot:
Puh: +358 50 3711200
Email: esko.kahkonen@estech.fi
https://estech.fi/

Vastaukset